Netelroos, jeuk (urticaria)

Netelroos, jeuk (urticaria)


 1. Wat is het probleem

 

Je hebt erge jeuk of netelroos (cholinerge urticaria)

 

2. Wat zijn de mogelijke remedies?

  • Tudca;
  • Betaïne HCL. Dat bestel je hier.
  • Spijsverteringsenzymen. Dat bestel je hier.

 

3. Toelichting op aandoening

Urticaria wordt in de volksmond 'netelroos' genoemd. Het woord 'netel' komt van brandnetel en het woord 'roos' verwijst naar de huiduitslag. In de volksmond worden de bulten ook wel galbulten genoemd. Medisch noemt men deze huidproblemen (cholinerge) urticaria. 

Er is een verband tussen zuurbranden, GERD, leverstoornissen, een verwijderde galblaas, galstenen, een verhoogd cholesterol en urticaria. De gezamenlijke grondoorzaak is een gebrek aan gal. Dat begint al bij te weinig maagzuur. Te weinig maagzuur leidt tot zuurbranden en te weinig productie van gal. Hetzelfde geldt voor een slecht functionerende lever: te weinig productie van gal. Een verwijderde galblaas: geen opslag van sterk geconcentreerde gal (20 keer meer geconcentreerd dan de gal uit je lever). Hoog cholesterol? Door een gebrek aan  gal worden je vetten niet voldoende afgebroken. Galstenen? Komt door te weinig gal of door stroperige gal (= gebrek aan choline) en blokkeert de uitgang naar je dunne darm. Dus kijk bij netelroos eens goed naar je maagzuur, je galfunctie en leverfunctie. 


 

4. Links

 

5.Referentie INNR

v=iEYDr808bPk&t=13s

 

6. Disclaimer

Medische informatie wordt alleen verstrekt als informatiebron en mag niet worden gebruikt of vertrouwd voor diagnostische of behandelingsdoeleinden. De informatie is niet bedoeld als patiëntenvoorlichting, creëert geen relatie tussen patiënt en orthomoleculair adviseur en mag niet worden gebruikt als vervanging voor professionele diagnose en behandeling. Raadpleeg uw zorgverlener voordat u beslissingen over uw gezondheid neemt of voor advies over een specifieke medische aandoening. INNR B.V. is niet aansprakelijk voor enige schade, verlies, letsel of aansprakelijkheid op welke manier dan ook geleden als gevolg van uw vertrouwen op de informatie uit dit document.
Terug naar blog