Ons verhaal

Waarom supplementen slikken?

Een gezonde leefstijl is de basis voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Bewegen, ontspanning, inspanning, voeding, allemaal cruciaal voor mensen die graag gezond willen blijven. Helaas is onze voeding in enkele decennia veranderd van een goede bron van voedingstoffen in verschraald vulmateriaal. Groeisnelheid van voedsel lijkt belangrijker dan kwaliteit. 

Met de gebrekkige kweek of opfok zijn we er nog niet. Veel van onze voeding wordt kapot 'geprocessed' en bevat nauwelijks meer de voedingswaarden uit het verleden. Dus zelfs als we elke dag genoeg groente en fruit eten, krijgen we niet genoeg voedingsstoffen binnen. In zekere zin riskeren we met elkaar ondervoeding, zonder dat we er erg in hebben. Meestal blijven de gevolgen hiervan in de eerste periode van ons leven onzichtbaar. Ons geniale lichaam kan veel compenseren, heeft ingenieuze 'work-arounds' en zit bewonderingswaardig in elkaar dat ook medici vaak niet weten hoe alles precies werkt. Ons lichaam behelst dan ook een 'les verwondering'. 

Vroeg of laat gaat het veranderen. Het voortdurend ontberen van essentiële voedingsstoffen gaat ons opbreken; we krijgen gezondheidsklachten. Dan komen we vaak in het reguliere medische circuit terecht. De oplossing is dan vaak het slikken van medicijnen. Chemische middelen die vaak alleen symptomen bestrijden, die ons lichaam toxisch belasten en soms allerlei bijwerkingen hebben. Met name medicijnen die chronisch worden gebruikt zoals 'maagbeschermers', cholesterolverlagers (statines) en middelen voor de behandeling van diabetes mellitus type 2 (biguaniden) zorgen voor veel extra klachten zoals spierpijn, gebrek aan energie en misselijkheid of diarree. Kortom, we hebben er alle belang bij om zuinig te zijn op onze gezondheid, zowel om gezondheidsproblemen te voorkomen of zelfs op te lossen met behulp van (voedingsstoffen uit) de natuur zelf. Maar zo makkelijk is dat nog niet...

Want bijna alle supplementen die hiervoor zijn bedoeld en worden verkocht, zijn synthetisch. Ze zijn afkomstig uit chemische fabrieken en zijn moleculair (ogenschijnlijk) hetzelfde als voedingsstoffen uit de natuur. Maar schijn bedriegt. 

Zo is synthetische vitamine C (ascorbinezuur) wezenlijk anders dan vitamine C uit de natuur zelf. Natuurlijke vitamine C die we aantreffen in groenten en fruit is een complex van een 'pakketje' dat wordt beschermd door een schil van ascorbinezuur. Dat is terdege anders dan ...

Wij willen mensen voorzien van biologisch identieke supplementen zoals deze in onze natuur te vinden zijn. We maken gebruik van de kracht van planten, kruiden en dierlijke componenten uit de Schepping die we normaal gesproken eten en bekend staan om hun geneeskrachtige werking.